SZKOLENIE PSYCHOLOGIA DLA DIETETYKA LIVE

Zapraszamy na cykl 5 szkoleń psychodietetycznych – psychologia dla dietetyka w praktyce. Jak skutecznie pomagać? Jak zapobiec wypaleniu zawodowemu? Tylko praktyczne informacje, samo psychologiczne „mięso” do zastosowania. To szkolenie powstało na bazie moich doświadczeń z pacjentami. Wiem, kto szuka pomocy, nauczę Cię, jak jej odpowiednio udzielać.

Spotykamy się co tydzień i omawiamy kolejne bloki tematyczne. Możesz być na żywo lub odtworzyć nagranie w wybranym momencie.

Start: 8 grudnia

Najlepszy dietetyk to ten, który rozumie problemy pacjenta.

Najlepszy dietetyk to ten, który potrafi dostosować interwencje do historii pacjenta.

Najlepszy dietetyk to ten, który nie odbiera poczucia sprawczości.

Najlepszy dietetyk to ten, który wie, że dieta to nie wszystko!

Większość pacjentów potrzebuje wsparcia psychodietetycznego, a Ty dzięki zdobyciu odpowiedniej wiedzy możesz tego wsparcia udzielić, a sobie zapewnić poczucie pewności w wykonywanym zawodzie. Kultura diet, w której żyjemy bardzo zniekształca myślenie wielu osób o zdrowiu, odchudzaniu, wyglądzie. Ich oczekiwania są nierealistyczne, ciężar tego co ważne, jest położony w niewłaściwym miejscu. Kolejne podejmowane próby kończą się porażką, rozwija się zaburzone odżywianie i zaburzona relacja z jedzeniem. Lata doświadczeń, komunikaty z zewnątrz, środowisko, wpływ kultury nie pozostają bez wpływu na naszych pacjentów. Materiał do przepracowania to nie tylko rzetelna edukacja żywieniowa. To coś więcej. To właśnie psychologia w zawodzie dietetyka.

PLAN KURSU

  1. 8 grudnia godz. 20.00: Od nitki do kłębka. Dietetyk – detektyw. Znaczenie nawiązywania relacji i poznania historii pacjenta. O co pytać oprócz sposobu odżywiania i jak robić to łagodnie. Co oznacza empatia w zawodzie dietetyka i z jakich elementów dialogu motywującego korzystać?
  2. 15 grudnia godz. 20.00: Blokady psychologiczne w dokonywaniu zmian zdrowotnych. Liczne przekonania na temat zdrowia, odchudzania, liczb i diet, które powstrzymują pacjenta przed dokonywaniem zmian. Jak wzmacniać motywacje opierając się na wartościach, które pacjent reprezentuje. Dlaczego nie chodzi tylko o wygląd i zdrowie? Czy zawsze stosować jadłospis i analizę składu ciała?
  3. 22 grudnia godz. 20.00: Samokontrola i radzenie sobie z potknięciami. Skąd bierze się spadek motywacji i jak temu zaradzić? Dlaczego warto zadbać o zasoby samokontroli, na co zwrócić uwagę i jak robić to mądrze. Jak nie przytłoczyć pacjenta poczuciem obowiązku dążenia do celu? Zachcianki i „uzależnienie” od słodyczy, co podtrzymuje nawyk i jak wykształcić nowy.
  4. 29 grudnia godz. 20.00: Emocje, stres i relacje. Jak komunikaty od osób bliskich, nawiązywane relacje wpływają na poczucie własnej wartości i skuteczności w dokonywaniu zmian zdrowotnych? Jak rozpoznawać swój cykl reakcji emocjonalnej i reagować na poszczególne elementy? Kiedy delegować pacjenta do innego specjalisty? Mity dotyczące jedzenia emocjonalnego i zajadania stresu.
  5. 5 stycznia godz. 20.00: Narzędzia psychodietetyczne wspierające proces dokonywania zmian. Fenomen pisania. Uważność i refleksja – najlepszymi narzędziami. Jak dostosowywać sposób planowania do pacjenta. Zamiana podejścia sztywnego na elastyczne. Jakie zasoby psychologiczne warto wzmacniać, dlaczego i w jaki sposób? Wykorzystanie elementów terapii akceptacji i zaangażowania.

Każdy z uczestników otrzyma Karty Pracy z każdego bloku tematycznego oraz dostęp do pobrania nagrania. Spotykamy się na zoomie. 

KOSZT KURSU

Koszt udziału w cyklu szkoleń to 299 zł zamiast 359 zł w przedsprzedaży. Płacisz za 3 szkolenia, a masz ich 5. Zresztą, wierzę, że ten kurs jest wart każdej ceny i jest bardzo potrzebny na rynku usług dietetycznych. Nasi pacjenci potrzebują holistycznego podejścia.

  • 5 spotkań live na Zoom i dostęp do nagrań po szkoleniu,
  • praktyczne Karty pracy 
  • moje wsparcie przez cały czas projektu, jestem do Twojej dyspozycji podczas szkolenia i mailowo w każdym momencie kursu
  • wiedzę, narzędzia, triki, wskazówki, ciekawostki z zakresu psychodietetyki, które ułatwią Ci życie i pomogą klientowi dokonaniu skutecznej i trwałej zmiany
  • możliwość podniesienia kwalifikacji zawodowych,
  • możliwość intensywnej pracy nad swoją karierą zawodową w odpowiednim dla nas miejscu i czasie,
  • zaświadczenie ukończenia kursu
  • możliwość otrzymania faktury

DOŁĄCZ JUŻ TERAZ!

BĘDZIE PRAKTYCZNIE I CIEKAWIE!

PROWADZĄCA

Anna Paluch – psycholog, psychodietetyk, specjalista ds. żywienia, trener, ale przede wszystkim fanka holistycznego podejścia do zdrowego stylu życia i diety. Właścicielka Gabinetu Psychodietetycznego Flow by Ania, współautorka bloga poświęconego zdrowemu stylowi życia oraz treściom specjalistycznym dla dietetyków dbamocud.pl i autorka e-kursów specjalistycznych: E-kursu “Psychologia dla dietetyka II. Praktyczne narzędzia”. W swojej pracy zawodowej skupia się przede wszystkim na temacie napadowego objadania się. Prowadzi szkolenia i webinary z zakresu psychodietetyki współpracując z portalem Psychologia w Polsce.

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

 

Anna Paluch
Previous

W jakim celu uszczęśliwiasz innych?

Next

Webinar: Tak się NIE organizujemy!

About Author

Anna Paluch

Jestem psychodietetykiem, ciągle czerpiącym z obu dziedzin. Jedzenie pełni tak wiele funkcji psychologicznych, że nie można tych dziedzin rozdzielać przekonując do zmiany nawyków żywieniowych. Ważniejsze od liczenia kalorii jest poszukanie odpowiedzi na pytanie: dlaczego jem? Odczarowuję psychologię w kontekście diety. Wiem o czym mówię, bo sama to przerabiałam.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Check Also